Nieuws —

AP+E wint Per Cent For Art Commission met ‘Hedge School’

bron: AP+E

Architecture Practice + Experimentation heeft de Per Cent For Art Commission in Ierland gewonnen. Hun ontwerp Hedge School won van vier andere voorstellen in de tweede ronde van de prijsvraag.

Beeld: AP+E
Beeld: AP+E

Hedge School is een educatiepaviljoen voor de Educate Together School in Ierland. Het ontwerp van AP+E is een interpretatie van het de historische hedge schools in Ierland waar leerlingen in de natuur onderwijs kregen.

Een belangrijk onderdeel van het concept is dat de leerlingen in de Hedge School hun eigen voedsel kunnen verbouwen en de groei van hun planten kunnen volgen gedurende hun opleiding. Door de groei van de planten op de houten structuur zal het paviljoen steeds meer beschutting bieden en per seizoen een ander uiterlijk hebben. Het onderhoud en de evolutie van het paviljoen vormt zo onderdeel van het leerproces van de leerlingen.

Binnen in het paviljoen refereren de opstellingen van houten elementen aan de klassieke leeromgeving van een amfitheater.  De terrassen kunnen worden gebruikt als zitplaatsen, trappen en speelelementen.

De bouw van het paviljoen staat gepland voor september 2014.