Nieuws —

DELVA Landscape Architects en plusofficearchitects winnen de wedstrijd voor het inrichtingsplan voor de Leiemeersen in Kuurne

bron: DELVA landscape Architects

Het Nederlands-Belgisch team DELVA Landscape Architects – plusofficearchitects is geselecteerd voor de opmaak van het inrichtingsplan dat de basis vormt voor de verdere ontwikkeling van het gebied rond de Heulebeek en de Leiemeersen, een gebied dat grenst aan de rand van het stadscentrum van Kuurne (West-Vlaanderen, BelgiĆ«).

Afbeelding: DELVA Landscape Architects
Afbeelding: DELVA Landscape Architects

Het Vlaspark concept dat DELVA-plusoffice voorstellen, combineert de open ruimte, waar plaats is voor natuurontwikkeling en agrarische activiteiten, met recreatie en zogenaamd vlaserfgoed. Kuurne is van oudsher verbonden met het water, al is dat momenteel niet zichtbaar of leesbaar. Door zichten opnieuw open te maken en nieuwe visuele relaties te creƫren komt Kuurne terug aan de Leie te liggen.

De hoofdambitie is het realiseren van een attractieve dorpsrand die Kuurne verbindt met zijn open ruimte. Door op verschillende plekken toegangen te realiseren naar momenteel ontoegankelijke terreinen wordt er een fysieke relatie gelegd tussen het dorp en zijn landschap.