Feature

Duinhuisje in Wijk aan Zee

In de serie leuke kleine projecten uit de ArchiNed Inbox deze week een Duinhuisje in Wijk aan Zee, ontworpen door Corine Erades.

Wat?
Een Duinhuisje in Wijk aan Zee. Het tweepersoons huisje is maar veertig vierkante meter groot en de nokhoogte is drie-en-een-halve meter en gemaakt van een geprefabriceerde houtskelet constructie die van binnen en van buiten bekleed is met hout.

Waar?
Het zomerhuisje staat aan de rand van de duinen op een privaat kampeerterrein. Het kavel is ingesloten tussen het centrale jeu-de-boules veld en het ruige duinlandschap van het Noord-Hollands Duinreservaat.

Waarom?
De particuliere opdrachtgevers wilden een vakantiehuis met het comfort van een moderne woning en de charme van kamperen, voor de prijs van een nieuwe camper. Dat vonden ze nergens kant-en-klaar te koop.

Wanneer?
Het Duinhuisje is ontworpen vanaf oktober 2012 en begin februari 2013 is de aannemer gestart met de bouwwerkzaamheden. De oplevering vond plaats voor 1 april, het begin van het buitenseizoen.

Bijzonderheden:
Het huisje heeft verschillende ruimtebesparende en duurzame elementen. De buitendeuren zijn uitgevoerd als draaiende geveldelen en binnen zijn schuifdeuren toegepast om ruimte te besparen. Ook is kastruimte integraal meegenomen in het ontwerp.

Op het dak groeien sedumplantjes en daar tussen liggen twee zonnecollectoren die de warmte voor de lage-temperatuur vloerverwarming leveren en warm water voor de douche.