Nieuws

GAAGA wint HÄUSER AWARD 2014

Het project Stripe House van GAAGA heeft de Duitse architectuurprijs HÄUSER AWARD 2014 gewonnen.

Afbeelding: GAAGA

De prijs, die jaarlijks door het tijdschrift Häuser wordt uitgereikt, stond dit jaar in het teken van kleine woonhuizen. De jury, die unaniem was in haar oordeel om het project Stripe House de eerste prijs toe te kennen, schrijft in haar rapport: "It is an outstanding design that demonstrates just how exciting, well thought-out and indicvidual small-scale architecture can be".

De winnaars zijn gekozen uit een lijst met 20 genomineerde projecten uit verschillende Europese landen waaronder Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Tsjechie, Slowakije en Spanje. De lijst is samengesteld door een vakjury, die bestaat uit architecten en uit de redactie van het tijdschrift