Feature

Laureus Learning Pavilion

In de serie leuke kleine projecten uit de ArchiNed Inbox deze week Laureus Learning Pavilion van Brio, het in Mumbai gevestigde bureau van de Indiase architecte Shefali Balwani en de Nederlandse architect Robert Verrijt.

Wat
Het Laureus Learning Pavilion van Brio is een interactief paviljoen (een soort apenkooi in gebouwvorm) dat naast twee overdekte platforms voor groepsessies bestaat uit een touwbrug, jakobsladder, klimladders, een opbergruimte voor kayak’s en kano’s en wasruimtes.

Waar
Het gebouw staat aan de rand van Mumbai, een stad waar weinig ruimte is om te spelen of sporten. Het gebouw is ontworpen als een onderdeel van het obstakelparcours op de Magic Bus Experiential Learning Campus. De ‘campus’ is gebouwd op een plek waar meerdere landschappelijke elementen samenkomen zoals een riviertje en een bestaand voetbalveld. Deze elementen zijn nadrukkelijk in het ontwerp van het parcours meegenomen.

Waarom
Magic Bus Experiential Learning Campus is een initiatief van Magic Bus, een NGO die kinderen willen opvoeden en onderwijzen door middel van ervaringsonderwijs en sport. Het paviljoen wordt gebruikt door kinderen uit de sloppenwijken van Mumbai.

Wanneer
2013

Bijzonderheden
Sport is integraal meegenomen in de achitectuur van het paviljoen. Het twee verdiepingen tellende paviljoen heeft geen enkele vaste trap. De tweede verdieping kan bereikt worden via een touwbrug, een boomstammenbrug en verschillende klimladders.