Nieuws

MLA+ winnaar van ontwerpcompetitie voor Guanlan River Eco-Cultural Corridor in Shenzhen (China)

MLA+ is winnaar geworden van de internationale ontwerpcompetitie voor Guanlan River Eco-Cultural Corridor in de Chinese stad Shenzhen. MLA+ won in de tweede fase van de competitie van onder andere Aube Conception d’Architecture, BLAU Architecture & Urbanism, SLAB Architecture en het instituut voor Urban Planning and Design van Southeast University.

Beeld: MLA+

Guanlan River stroomt door Longhua District in het noorden van Shenzhen. Samen met 500 meter land aan beide zijdes van de rivierbedding vormt de rivier het 15,9 km2 kader van deze competitie. Als gevolg van ongebreidelde groei en gebrek aan toezicht kampt het gebied op dit moment met ernstige problemen. De rivier is sterk vervuild en wordt gezien als een belemmering voor de ontwikkeling van nabijgelegen bebouwing.

MLA+  won in de tweede fase van de competitie van onder andere Aube Conception d'Architecture, BLAU Architecture & Urbanism, SLAB Architecture en het instituut voor Urban Planning and Design van Southeast University.De visie van MLA+ om ‘A City Facing the River’ te ontwikkelen werd door de jury geprezen om de innovatieve aanpak in het onthullen van de kwaliteiten van de rivier in combinatie met een gedegen begrip van lokale omstandigheden.

De inzending van van MLA+ stelt een transformatie voor die voortborduurt op het huidig stedelijk weefsel. In de komende maanden gaat MLA+ in gesprek met de lokale gemeenschap en stakeholders om een gedetailleerd stedelijk ontwerp voor de districtsoverheid te maken. Het project is aangemerkt als sleutelproject van Longhua District en ontvangt volledige financiele steun van de overheid.

MLA+ is de internationaal opererende zusteronderneming van MaccreanorLavington Architects, met vestigingen in o.a. Nederland.