Nieuws

MLA+:OPENFABRIC wint ontwerpcompetitie voor publieke ruimtes in Dayun New Town, Shenzhen

MLA+ heeft in samenwerking met landschapsarchitecten OPENFABRIC een competitie voor het ontwerp van de publieke ruimtes in Dayun New Town in de Chinese stad Shenzhen gewonnen.

Afbeelding: MLA+

Dayun New Town is een nieuw stadsgebied van 150.000 inwoners in het noordoosten van Shenzhen. De voornaamste opgave van deze competitie was om via een netwerk van publieke ruimtes, straten, pleinen en parken de leefbaarheid van de nieuwe stad te vergroten.

Met het plan ‘Three Colors of Silk’ wist MLA+ de jury te overtuigen van het belang van een leefbare stad gebaseerd op drie principes: een vitale stad, een stad verbonden met de natuur en een stad van diversiteit. De publieke ruimtes vormen in dit plan een raamwerk voor een stad die in contact staat met de omringende natuur en een rijke mix aan functies kent.

MLA+ en OPENFABRIC streden tegen Zhubo Design, CCDI, Shenzhen Urban Planning en Design Institute UPDIS en ADEPT Architects. Voor het Rotterdamse ontwerpkantoor MLA+ vormt dit de tweede overwinning op rij in Shenzhen.