Nieuws

Ontwerp DP6 wint Total Engineering Buurtvoorziening Morgenstond

Het ontwerp van DP6 heeft de EU aanbesteding Buurtvoorziening Morgenstond in de gelijknamige Haagse wijk gewonnen.

Afbeelding: DP6

Het betreft een Total Engineering opdracht voor een nieuwe buurtvoorziening die ruimte biedt aan basisschool De Krullevaar, kinderopvang (Dak kindercentra), een peuterspeelzaal en welzijnswerk (Stichting MOOI), speciaal basisonderwijs (SBO De Haagse Beek), een sportvoorziening en Centrum voor Jeugd en Gezin. Hiertoe wordt de nieuwbouw van de buurtvoorziening verbonden met het hart van het bestaande schoolgebouw van De Krullevaar.

Het is de bedoeling dat de nieuwe buurtvoorziening kansen biedt voor een samenwerking waarbij het kind centraal staat, waar een pedagogisch en didactisch doorlopende leerlijn mogelijk is en waar de kinderen brede ontwikkelingsmogelijkheden worden geboden. Met het ontwerp van DP6 moet Buurtvoorziening Morgenstond het bruisende centrum van de buurt worden.

De gymzalen zijn opgetild waardoor de begane grond vrij is voor ruimtelijkheid, overzicht en oriëntatie bij binnenkomst. In dit hart van het gebouw worden de verschillende organisaties met elkaar vervlochten en is de doorgaande leerlijn letterlijk zichtbaar. Een ruime zitkuil met treden om op te zitten vormt het geheel van aula en speellokaal, als één ruimte te gebruiken of juist door een vouwwand te scheiden. Muzieklokaal en atelier, keuken en ouderkamer, cursusruimte en spelruimte grenzen aan de aula en maken onderdeel uit van het hart van de buurtvoorziening.