Nieuws

diederendirrix wint aanbesteding Activiteitencentrum Bentinckspark

impressie A2 Studio

Het Activiteitencentrum gaat het hart vormen van de campus onderwijs & sport Bentinckspark in Hoogeveen. Na een uitgebreide selectieprocedure is de keuze op diederendirrix architecten gevallen.
 
Het winnende ontwerp is een compact en duurzaam gebouw dat op een vanzelfsprekende manier is ingepast in de context. Aan de zuidzijde komt een open verbinding met de nieuwe atletiekbaan. Vanuit het sportcafé is uitzicht op de atletiekbaan en de grootste sporthal. Aan de noordzijde is een mogelijkheid tot uitbreiding met units voor paramedici en andere functies op het raakvlak van onderwijs, sport, bewegen en gezondheid. Op de verdieping komt een rondgang langs de twee sporthallen en de gymzaal, zodat het publiek goed zicht heeft op de sporters. De topsporthal telt 1.100 vaste tribuneplaatsen. De capaciteit kan worden uitgebreid tot 2.100 zodat er straks grote sportevenementen plaats kunnen vinden. De opening staat gepland voor begin 2016.