Feature

Groeten uit Urban Jungle Rotterdam

Voor wie nog een dagbesteding zoekt voor Hemelvaartdag, overweeg Rotterdam, voor een bezoek aan de IABR (Internationale Architectuurbiƫnnale Rotterdam, Het Nieuwe Paviljoen 2014 naast Het Nieuwe Instituut, een nieuwe ZigZagCity en nog veel meer. Alles wordt bij elkaar gehouden door de Natuur. Over een paar uur zijn in de hele stad openingen, nu al een sneak preview.

Lantarenpaal ergens in Rotterdam

Het thema van de zesde editie van de IABR is Urban by Nature. Traditiegetrouw is de hoofdtentoonstelling zeer rijk aan materiaal, zo ook nu de gehele Kunsthal is overwoekerd door de hoofdtentoonstelling die is samengesteld door landschapsarchitect Dirk Sijmons. Om er alvast in te komen, lees het ArchiNed interview met Dirk Sijmons.
IABR tot en met 24 augustus. Speciaal op Hemelvaart zijn er rondleidingen en presentaties. Voor het gehele IABR programma raadpleeg de website.

IABR, Kunsthal Rotterdam

Naast Het Nieuwe Instituut is Het Nieuwe Paviljoen uit de grond geschoten, Yourtopia ontworpen door SeARCH. Wat is minimaal nodig om een maximale kwaliteit van leven te bereiken? Een vraag die rustig overdacht kan worden in het paviljoen.
Yourtopia tot en met 28 september.

Het Nieuwe Paviljoen

ZigZagCity laat Rotterdam zien als de stad die het is en zou kunnen zijn. Dit keer loopt de route van De Luchtsingel tot het Blaakse Bos. Als kers op de taart vertoont het AFFR en route films in gebouwen rond het Grotekerkplein.
ZigZagCity tot en met 9 juni.

Het Blaakse Bos