Nieuws —

Architectenbureau De Twee Snoeken wint twee prijsvragen in Amsterdam

Bron: De Twee Snoeken

Toekomstige huisvesting Basisteam Burgwallen, ontwerp UN Studio (1996).
Toekomstige huisvesting Basisteam Burgwallen, ontwerp UN Studio (1996).

Architectenbureau De Twee Snoeken heeft de Europese aanbesteding Huisvesting Basisteam Burgwallen te Amsterdam gewonnen. De total engineering opdracht betreft de renovatie van een kantoorpand van Ben van Berkel uit 1996. In dit kantoor op de Nieuwezijds Voorburgwal zal een politieteam worden gehuisvest, naar aanleiding  van de reductie van 32 wijkteams tot 17 Robuuste Basisteams in Amsterdam. Het pand moet geschikt worden gemaakt voor de functie van politiebureau en het interieur moet worden aangepast aan Het Nieuwe Werken.

Het renovatiewerk bestaat uit het renoveren van het complete gebouw. Nagenoeg het totale inbouwpakket zal worden gesloopt en een compleet gewijzigde indeling, inclusief de W-, E en data-installaties, zal worden gerealiseerd. Naast het ontwerp van een nieuw interieur zal ook de dakbedekking van het gebouw worden vervangen en zal tevens de gevel gerenoveerd worden. De opdracht omvat 2.900 m2 BVO. Volgens de planning zal het politiekantoor halverwege 2016 worden opgeleverd.

Daarnaast heeft De Twee Snoeken de interieurprijsvraag gewonnen  voor de herinrichting van de begane grond van Gebouw MF (Medische Faculteit), van de VU. De opgave betreft het integrale interieurontwerp van de publieke voorzieningen, waaronder de entree, de ontvangstruimte, het restaurant en de coffeecorner, de wisselruimte van de twee collegezalen en een secundair informatiepunt.

Doel van de renovatie is om de ordening van ruimten te verbeteren, de logistiek van het gebouw te optimaliseren, de toetreding van daglicht te bevorderen, de openheid en de zichtlijnen te versterken en de akoestiek te verbeteren. Daarmee dient het gebouw meer (commerciële) uitstraling te krijgen en tevens geschikt te worden gemaakt voor huisvesting van meerdere externe gebruikers, waaronder Hogeschool InHolland. De omvang van het project bedraagt 2.600 m2 BVO. Volgens de planning zal de uitvoering van het ontwerp in maart 2015 gereed zijn.