Nieuws

PZ: Hamit Karakus

Opmerkelijke en minder opmerkelijke transfers en benoemingen. Deze keer: Hamit Karakus wordt algemeen directeur van Platform31.

Hamit Karakus op campagne in februari 2014. Foto Partij van de Arbeid.

De raad van toezicht van Platform31, een kennis- en netwerkorganisatie voor stad en regio, benoemt Hamit Karakus (49) met ingang van 1 september 2014 tot algemeen directeur van Platform31. Karakus was van 2006 tot 2014 wethouder in Rotterdam.
Van 2010 tot 2014 was hij als wethouder verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Vastgoed en Stedelijke economie in Rotterdam; van 2006 tot 2010 had hij Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Vastgoed in portefeuille.
Karakus (mijnheer Teflon in de Rotterdamse wandelgangen) was onder meer betrokken bij de ontwikkeling van De Rotterdam, De Calypso, First/Weenapoint. De gemeente Rotterdam trok, midden in de crisis, voor deze drie en zeven andere projecten 103 miljoen euro, aldus De Volkskrant.  Afgelopen gemeenteraadverkeizingen was Karakus lijsttrekker van de Rotterdamse PvdA. Na het record zetelverlies stapte hij op als lijsttrekker en trok zich terug uit de politiek.
Eerder was Karakus adjunct-directeur bij Atta Makelaars, verantwoordelijk voor de samenwerking met wooncorporaties en werkte hij als agent, hoofdagent en brigadier bij de politie Rotterdam-Rijnmond.

Karakus wordt directeur van Platform31 vanwege zijn brede bestuurlijke en praktische ervaring op de kerndomeinen van Platform31. 'We zijn dan ook enthousiast dat hij Platform31 komt versterken', aldus het persbericht.