Nieuws

RoosRos Architecten wint selectie IJsselcollege Capelle aan den IJssel

Het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel heeft RoosRos geselecteerd voor de nieuwbouw van bijna 10.000 m2 onderwijsgebouw.

Hevo heeft deze aanbesteding als Integraal ProjectManager (IPM) en gedelegeerd opdrachtgever namens het IJsselcollege uitgeschreven. Kwaliteit was leidend voor dit plan, het honorarium vast. De selectie startte met 47 kandidaten, vijf kwamen door de eerste selectie. Na een bezoek aan en een presentatie door de geselecteerde bureaus, zijn twee kandidaten geselecteerd. De twee partijen met de hoogste scores zijn gevraagd een structuurontwerp te maken door middel van een interactief proces met de opdrachtgever. De selectiecommissie heeft uiteindelijk RoosRos geselecteerd.

Het ontwerp van RoosRos bestaat uit een robuust volume met een daarin een aantal uitgesneden openingen. Deze openingen staan in verbinding met een aantal specifieke programmaonderdelen en de centrale ontmoetingsruimte. Deze ontmoetingsruimte is het bruisende hart van het gebouw en verbindt de verschillende onderwijslagen met elkaar. In het nieuwe gebouw komen het Lyceum en de VMBO van het IJsselcollege.