Nieuws

Zilveren Berm voor sportpark en clubgebouw Sparta

Het sportpark en clubgebouw van sportvereniging Sparta hebben donderdagavond de Zilveren Berm gewonnen: de prijs voor het beste ruimtelijke plan in Capelle aan den IJssel. De architect van het clubgebouw Moen & Van Oosten architecten uit Rotterdam, het landschapsontwerp is van Phaea Design uit Duizel.

Totaal werden 160 projecten ingediend. De projecten diende tussen 2012 en 2013 gerealiseerd te zijn. De jury was unaniem in de voordracht van het Sportpark en clubgebouw Sparta Schollenbos voor de Zilveren Berm 2012-2013. “Het plan is optimistisch, duurzaam en haar potentie is enorm. Zoveel multifunctionaliteit en vanzelfsprekendheid als hier is in Capelle nog nooit gezien. Kenmerkend is een ontwapenende eenvoud. Het landschapsontwerp laat ontspannen en divers gebruik toe waarbij sprake is van een toevoeging aan de natuur en het Schollebos als totaal. Het clubgebouw  is herkenbaar door de bijzondere dakvorm en heeft een grote samenhang met de omgeving.”, aldus de jury.

De Zilveren Berm wordt sinds 2005 tweejaarlijks uitgereikt en heeft als doel burgers, ontwikkelaars, architecten en ambtenaren te stimuleren in het ontwikkelen van plannen, die op een positieve wijze bijdragen aan de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van de gemeente.