Feature —

Door

Bron: Studio Matthieu Maas

In de serie leuke (kleine) projecten uit de ArchiNed Inbox deze week de installatie Door van Studio Matthieu Maas.

Wat
Matthieu Maas ontwierp een paviljoen bestaande uit 24 verschillende gebruikte deuren, verzameld uit oude
panden die verbouwd of gesloopt zijn. Het paviljoen is een van de zes winnende ontwerpen van de CityLivprijsvraag.

Waar
Het paviljoen staat tijdens het theaterfestival Cultura Nova, dat van 29 augustus tot en met 7 september plaats vindt in Heerlen, op het plein voor het Betahuis.

Waarom
De opdracht van de prijsvraag was om een tijdelijk object in de openbare ruimte te ontwerpen met gebruik van sloopmateriaal. De objecten moeten de bezoeker stimuleren om na te denken over het hergebruik van oude materialen.
Door de trend van open ruimtes in ons interieur worden deuren steeds minder vaak gebruikt en belanden ze in de vuilcontainer. Anders dan de deuren van tegenwoordig zijn oude deuren veelal van hoge kwaliteit. Dit wordt in de installatie benadrukt door de oude, massieve deuren als exterieur te gebruikt en hiermee hun waarde als te hergebruiken materiaal.  

Wanneer
Cultura Nova vindt plaats van 29 augustus tot 27 september. Het paviljoen is in die periode dagelijks te bezoeken tussen 9:00 en 18.00 uur.

Bijzonderheden
Na afloop van het festival wordt het paviljoen per opbod geveild.