Nieuws

Eigenaren van ‘De Lijnbaan’ selecteren Mei

De Eigenaren Vereniging Lijnbaan en de Vereniging Lijnbaanakkoord willen gezamenlijk de oorspronkelijke ruimtelijke en architectonische kwaliteit van De Lijnbaan als rijksmonument terugbrengen.Doelstelling is om de luifels en bovengevels aan De Lijnbaan en Korte Lijnbaan te renoveren. Vijf Rotterdamse architectenbureaus is gevraagd een toekomstvisie en ontwerpaanzet te presenteren. Mei architects and planners won de opdracht.

In het Lijnbaanakkoord is er door eigenaren, ondernemers en de gemeente Rotterdam een gezamenlijke ambitie geformuleerd om `De Lijnbaan´ (inclusief Binnenwegplein, Oldenbarneveltplaats, Korte Lijnbaan en Kruiskade) te ontwikkelen tot Urban Department Store; de ideale springplank voor internationale retailers, die mikken op het grote publiek. Het eerste onderdeel, het verhogen van het integrale onderhoudsniveau van de openbare ruimte, is dit voorjaar reeds opgestart.
 
De Eigenaren Vereniging Lijnbaan en de Vereniging Lijnbaanakkoord willen gezamenlijk de oorspronkelijke ruimtelijke en architectonische kwaliteit van De Lijnbaan als rijksmonument terugbrengen. Daarbij is en blijft uitgangspunt, net als in het oorspronkelijke ontwerp van Van den Broek en Bakema, dat de retailer van de toekomst maximaal gefaciliteerd dient te worden. Daarnaast ambieert het Lijnbaanakkoord een architectonische en monumentale omgeving met de sfeer van de 50-er jaren waarin de consument zich prettig voelt, met plezier kan winkelen en graag terugkomt. Doelstelling is om de luifels en bovengevels aan De Lijnbaan en Korte Lijnbaan te renoveren. Vijf Rotterdamse architectenbureaus is gevraagd een toekomstvisie en ontwerpaanzet te presenteren.
 
Mei architects and planners werd verkozen door een jury bestaande uit personen van de gemeente, vastgoedeigenaren, gebiedsbeheer en ontwikkeling en zal bij de aanpak van de Lijnbaan luifels en winkelpuien de oorspronkelijke architectonische kwaliteit van dit beroemde winkelgebied in ere herstellen en tegelijkertijd zorgen dat de winkels kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige eisen en wensen van de retailers.