Nieuws

Maarten Hajer benoemd tot hoofdcurator van IABR–2016

De Internationale Architectuur Biennale Rotterdam heeft Maarten Hajer benoemd tot hoofdcurator van IABR–2016–. De zevende editie van de IABR heeft als thema “The Next Economy” en opent in mei 2016.

IABR­–2016– heeft als thema THE NEXT ECONOMY– en zal de relatie verkennen tussen ruimtelijk ontwerp en de (toekomstige ontwikkeling van de) economie. Maarten Hajer is een internationale autoriteit als het gaat om het verkennen van de relaties tussen bestuur en beleid, stedelijke ontwikkeling en de kwaliteit van de leefomgeving. Hij is hoogleraar Bestuur & Beleid aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. Als directeur van het PBL, een benoeming voor een termijn van zeven jaar, is Hajer een van de belangrijkste strategische adviseurs van het Kabinet over kwesties betreffende de leefomgeving: ruimte, milieu en natuur, water en mobiliteit.