Nieuws

Wat doe jij in 2024?

Op 20 en 21 november 2014 organiseert AMO in samenwerking met het Gieskes-Strijbis Fonds en La Biennale di Venezia in Venetië een open platform voor architecten om hun eigen agenda’s voor architectuur op tafel te leggen. De centrale vraag is waar de architect over tien jaar staat.

Vanuit verschillende organisaties wordt er sinds 2008 specifiek onderzoek
gedaan naar de economische omstandigheden van architecten in Nederland.
De beroepsgroep is sterk uitgedund: de economische crisis halveerde de werkgelegenheid onder architecten en hun omzet.Architectenbureaus worden, met enkele grotere uitzonderingen kleiner, en individueler in project gerelateerde samenwerkingsverbanden.Na jarenlange krimp wordt verwacht dat de omzet van architecten in 2014 groeit met zo’n 1.3%. In 2013 daalt het aantal architectuurstudenten met 10% t.o.v. 2012- als enige van de technische studies. Kortom: iedereen wacht af wat de toekomst brengt. In 2024 zijn de meeste van ons nog aan ‘t werk. Volgens een Brits onderzoek
gepubliceerd in The Economist is er een kans van 1 op 55 dat het werk van
architecten geautomatiseerd zal worden. 49% van de architecten in Europa
ziet zichzelf tot na hun 70ste werken.
Wat doe jij in 2024?

AMO is op zoek naar 30 Nederlandse architecten, met name jonge architecten. De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Arsenale tijdens de Architectuur Biënnale van Venetië. Er zullen ook deelnemers van andere architectuur gerelateerde velden worden uitgenodigd: vastgoed, het rijk, wetenschap, de bouw.
Van iedere deelnemer wordt een presentatie van maximaal 7 minuten verwacht. Het format van de presentatie is open: een betoog, film, een slideshow presentatie, etc. Alle uitgenodigde deelnemers zullen een vergoeding van 350 Euro ontvangen voor onkosten.

Aanmelden kan voor 17 oktober. Voor meer informatie zie speciale pagina op de OMA-website.