Nieuws

B-Nieuws #Ei

Scherp, satirisch en totaal hilarisch: B-Nieuws #Ei.

cover B-nieuws #Ei

Humor als vorm van protest in een speciale uitgave van B-Nieuws #Ei.
Deze speciale editie van het tijdschrift van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft is rijk aan nieuwtjes: in het nieuwe studiejaar 2015-2016 wordt de bachelor ook in het Duits aangeboden. Men hoopt zo beter te anticiperen op de krimpende Nederlandse architectenmarkt en de sterkte Duitse economie. Om financiële redenen is gekozen om het onderwijs te laten vertalen via Google Translate.
Nu alle kozijnen grijs zijn geschilderd (lees de column van Karin Laglas in B-Nieuws #6 feb 2014 = geen grapje) zijn de meubels aan de beurt. Deze worden zwart, hiermee inspelend op "de opkomende trend" dat in architectuur zwart de enige toegepaste kleur is. Gezien de internationale ambities van de faculteit is het mogelijk dat het kleurschema ook elders wordt voorgeschreven. Zo wordt niet uitgesloten dat docenten in de nabije toekomst te maken krijgen met kledingkleurvoorschriften.

Coverstory is het interview van Kitty de Tijd met de nieuwe decaan van de faculteit Carlota Perez. Perez en de faculteit Bouwkunde zijn een twee-eenheid: zelfverzekerd, ambitieus, internationaal georiënteerd. Het interview is zo spannend als een geïnterviewde voetballer na afloop van een wedstijd, en als vorm een briljant kopie van het soort interviews die tegenwoordig met grote regelmaat worden gepubliceerd – vol met gemeenplaatsen en pr-peptalk – inclusief de foto waarin de geïnterviewde zich als open en gelijkwaardig presenteert en de citaten die worden gehighlight: "One of the most important functions of our faculty is to educate young creatives. They are the new generation!".

Lees de gehele B-Nieuws #Ei op Issuu.