Nieuws

Urban TV Guide: Maarten van Severen, addicted to every possibility

Intrigerende documentaire over het leven van de in 2005 overleden Belgische meubelontwerper en interieurarchitect Maarten van Severen. Van Severen ontwierp de 03 stoel en werkte met Rem Koolhaas aan o.a. Maison Bordeaux en de Seattle Central Library. Zijn verhaal wordt verteld met archiefbeelden, maar vooral vanuit de herinneringen van zijn drie zoons die ieder een deel van zijn talenten en persoonlijkheid in zich meedragen. Terwijl de reconstructie van het tumultueuze en tragische verleden van hun vader zich ontvouwt, zetten de jongens stappen naar een veelbelovende toekomst. Een ingetogen ode, passend bij zijn werk.

Maarten van Severen, addicted to every possibility (Moon Blaisse, 2014) is een film die later op AFFR2015 te zien zal zijn op het grote doek.