Nieuws

De ArchiNed Trail

Met ArchiNed in één avond de wereld rond.

scene uit Double Happiness

ArchiNed en het Architectuur Filmfestival Rotterdam presenteren:

DE ARCHINED TRAIL

Een verrassende wereldreis over onvermoede en soms niet eerder betreden paden middels acht films. Een eendaagse reis die begint in Zuid Korea, door Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Canada, en Cuba voert, en eindigt in een nagebouwd Oostenrijks dorp in China.
Vertrek: vrijdag 9 oktober om 17.00 uur in LantarenVenster Rotterdam, verwachte aankomsttijd terug in Rotterdam 23.30.

De films
Het shorts programma Act up!
Zes korte films – waarvan één wereldpremière – waarin mensen het heft in eigen hand nemen om hun leefomgeving te verbeteren, of gewoon om een plekje te claimen. Wie zal naar afloop nog beweren dat (ver)bouwen geen politieke daad is?

Away from all suns (Isa Willinger)
Een fascinerende film over de gebouwde erfenis van de Russische constructivisten, de Sovjet-samenleving waarin deze bijzondere projecten werden gerealiseerd, en de parallellen met het hedendaagse Rusland. (Nederlandse première).

Double Happiness (Ella Raider). Een bij vlagen hilarische documentaire die grote thema’s als originaliteit en authenticiteit op een bijna terloopse wijze adresseert. Hallstatt, een pittoresk Oostenrijks dorp met een hoog Sound of Music-gehalte, dat ook nog eens op de Unesco werelderfgoedlijst staat, wordt nagebouwd in China. De Oostenrijkse Hallstatt-bewoners hebben het er moeilijk mee, behalve de hotelier. De minutieuze kopieerkunst van de Chinezen komt haar goed van pas als zij haar hotel moet renoveren. (Nederlandse première).

Kaartjes voor de ArchiNed Trail á € 24,50 zijn alleen verkrijgbaar via de AFFR-webshop.

Eenmalige actie
Word voor 9 oktober 2015 lid van ArchiNed en ontvang een ArchiNed Trail-kaart cadeau. Klik hier voor informatie over het ArchiNed Lidmaatschap.

De ArchiNed Trail is onderdeel van het Architectuur Filmfestival Rotterdam dat van 8 – 11 oktober plaats vindt in LantarenVenster.