Kijk & Luister

David Chipperfield: a place to be?

De Britse architect Chipperfield vindt dat inhoud belangrijker is dan de externe vormgeving van een gebouw. ‘Hoeveel raar vormgegeven kronkels kan een stad hebben? ‘ vroeg hij zich eens hardop af. Chipperfield is beschreven als klassiek, minimalistisch, eenvoudig, maar vooral ‘humaan’.

Alan Yentob praat voor BBC Imagine met Chipperfield over zijn doorbraak in Berlijn, zijn liefde voor de stad en haar geschiedenis en de 11 jaar die hij heeft besteed aan de transformatie van het Neues Museum; zijn meesterwerk. Na de Hepworth Gallery inWakefield  en Turner Contemporary in Margate is hij momenteel bezig met zijn meest prestigieuze project ooit: een nieuwe gallery voor het Metropolitan Museum of Art in New York.

Dinsdag 1 december

23.35 uur BBC One
Let op! Deze uitzending is eenmalig te zien.