Nieuws

De allerallerbeste wensen

voor alle onze (trouwe) lezers en iedereen die ArchiNed mede mogelijk maakt – en dat zijn er heel veel

De kerstnieuwjaarsfoto is gemaakt door Stijn Bollaert

De aftiteling van editie 2015
De metamorfose die ArchiNed afgelopen zomer heeft ondergaan was het werk van de fantastische (en zeer geduldige) Pony Design Club. (applaus-geluid)

ArchiNed wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdragen van onze ArchiNed-leden zonder wie ArchiNed niet kan bestaan: AAARCHITECTEN bv Den Haag AAArchitects Rotterdam 8A Architecten Rotterdam AAS Architecten Groningen ABC Haarlem Academie van Bouwkunst Amsterdam Amsterdam Academie van Bouwkunst Groningen Groningen Academie van Bouwkunst Rotterdam Rotterdam AG architecten BNA Haarlem Air Rotterdam ANA architecten Amsterdam ANTARCTIC – Antoine van de Vijver, Architect Amstelveen Aorta Utrecht Arcam, Architectuurcentrum Amsterdam Amsterdam Arc2 architecten Almere Archibucks Rotterdam Archipelontwerpers Den Haag Archiprix Rotterdam Archiprix International Rotterdam Architecten aan de Maas Maastricht architectenbureau cepezed Delft Architectenbureau De Twee Snoeken ‘s-Hertogenbosch Architectenbureau Hoogeveen bv Amstelveen Architectenbureau K. van Velsen Hilversum Architectenbureau Paul de Ruiter b.v. Amsterdam architectenbureau Visser en Bouwman bv ‘s-Hertogenbosch Architectenburo MTB Apeldoorn 01-10 Architecten bv Rotterdam Architectenwerk Twan Jütte Delft +31ARCHITECTS Amsterdam Architectuurstudio HH architects and urban designers (Herman Hertzberger) Amsterdam Architektenkombinatie Bos Hofman Den Haag Architoop Amsterdam Arconiko Architecten Rotterdam ArtEZ Academie van Bouwkunst Arnhem Arnhem ARTGINEERING Rotterdam A2 Studio Rotterdam Atelier Kempe Thill architects and planners Rotterdam Atelier Loos van Vliet Haarlem Atelier PRO architekten bv Den Haag Atelier Rijksbouwmeester Den Haag BDP Khandekar bv Benthuizen Bedaux de Brouwer Architecten b.v. Goirle Bekkering Adams Architecten BV Rotterdam Benthem Crouwel Architects Amsterdam Berger Barnett Architecten Amsterdam BERTVERWEY I PARTNERS Haarlem BFAS Architectuur Stedenbouw Amsterdam Böhtlingk architectuur Maasland Bierman Henket architecten Esch Bijl Architecten BV Utrecht BINNENVORM Amsterdam biq stadsontwerp bv Rotterdam Bond van Nederlandse Architecten (BNA) Amsterdam Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie Rotterdam Borren Staalenhoef Architecten Amsterdam Bouwen met Staal Zoetermeer Bouwhaven Consultants bv Barendrecht Braaksma & Roos Architectenbureau Den Haag broekbakema Rotterdam Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur Amsterdam Bureau Ritsema – architectuur & stedenbouw Haren Bureau Venhuizen Rotterdam buro3 architecten Amsterdam BUROBEB Amsterdam BURO DUCK Deventer Buro Lubbers Landschapsarchitectuur & Stedenbouw Vught buro MA.AN Rotterdam / Zwolle Buro Sant en Co Landschapsarchitectuur Den Haag CASANOVA + HERNANDEZ ARCHITECTEN Rotterdam CBRE B.V. Amsterdam Coare Interieurarchitectuur BV Amsterdam Concrete Architectual Associates Amsterdam Copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Utrecht Crimson Architectural Historians Rotterdam CroonenBuro5 Maastricht DAAD Architecten Beilen DaF-architecten Rotterdam de Architekten Cie. Amsterdam D.EFAC.TO Rotterdam de Jong Gortemaker Algra architecten en ingenieurs b.v. Rotterdam derksen|windt architecten Heemstede DE URBANISTEN Rotterdam De Zwarte Hond Groningen Dhondt Stedenbouw en Architectuur Breda Dienst Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken RO/EZ gemeente Groningen Groningen DMV Architecten Kerkrade doffice Shenzhen, China Dok architecten BV Amsterdam DP6 architectuurstudio Delft DreComm Internetoplossingen Rotterdam Drexler Guinand Jauslin Architecten BV Den Haag DTZ Zadelhoff Property Management B.V. Utrecht 123DV Rotterdam Ebbens architecten Epe Ector Hoogstad Architecten Rotterdam EGM architecten bv Dordrecht ELLBRU Hoofddorp Ex Interiors Nieuwegein .FABRIC Amsterdam FARO Architecten Lisserbroek FG stijl Amsterdam Fokkema & Partners Architecten BV Delft Fontys MA+ U, Master of Architecture // Master of Urbanism Tilburg Froscen | Architecten Leiden Gemeente Rotterdam, secretariaat Comm. Welstand + Monumenten Rotterdam Geurst & Schulze architecten BV Den Haag Geusebroek Verheij architecten Amsterdam Güller Güller architecture urbanism Rotterdam Graziosi Progetti Den Haag Greiner Van Goor Huijten Architecten bv Amsterdam Groosman Rotterdam Grosfeld van der Velde Architecten Breda GROUP A Rotterdam G-star International BV Amsterdam HAGUE Architects Den Haag Hans van Heeswijk architecten Amsterdam Het architectenforum Utrecht 19 het atelier architecten Zwolle Het Nieuwe Instituut Rotterdam HEYLIGERS design + projects Amsterdam HILBERINKBOSCH Architecten Berlicum H+N+S Landschapsarchitecten Amersfoort Hofman Dujardin Architecten Amsterdam Hollandse Nieuwe Concepts & Design Amsterdam Hoogte Twee – Bureau voor architectuur en stedebouw Arnhem HOSPER Haarlem Humble Martens / architectuur & stedelijk ontwerp Maastricht Inbo Heerenveen Heerenveen Inside Outside Amsterdam JAM* architecten Amsterdam Jasper de Haan | Architecten Rotterdam JDWA – JOHAN DE WACHTER ARCHITECTEN Rotterdam Jeanne Dekkers Architectuur Delft JHK Architecten Utrecht Jo Coenen & Co Architekten Maastricht Juurlink [+] Geluk stedenbouw en landschap Rotterdam Kampman Architecten Den Haag Karres en Brands landschapsarchitecten bv Hilversum KAW architecten en adviseurs Groningen Groningen KCAP Architects&Planners Rotterdam Kentie en Partners Architekten BV Halfweg Kerste-Meijer B.V. architecten BNA AvB Amsterdam KLUNDER ARCHITECTEN Rotterdam Knevel Architecten Amsterdam Kodde Architecten Amsterdam Korteknie Stuhlmacher Architecten Rotterdam korth tielens architecten Amsterdam KOW Concepts Design & Development B.V. Den Haag KRFT Amsterdam Leenders Architecten BV Veghel LEVS architecten Amsterdam Löhmann’s Architecture + Urban + Industrial Design Amsterdam LIAG architecten en bouwadviseurs Den Haag Linea architecten Rotterdam LODEWIJK BALJON landschapsarchitecten Amsterdam LOLA landscape architects Rotterdam LOS stadomland Vught MAAQ design + build Ridderkerk Maas Architecten b.v. Lochem maccreanorlavington architects Rotterdam Made by Mistake maquettebouw Delft Marc Koehler Architects Amsterdam marco henssen architecten bv rotterdam Rotterdam Marge Architecten bv Rotterdam Marx & Steketee Architecten BV Eindhoven MAS architectuur Rotterdam matthijs de boer stedenbouw bv / mdbs Rotterdam Maurer United Architects [MUA] Maastricht MD Landschapsarchitecten Haren Mebin ‘s-Hertogenbosch Mecanoo architecten b.v. Delft mei architects and planners Rotterdam Metropolis Architectuur & Stedebouw Rotterdam M3H Amsterdam MIX architectuur B.V. Ede Molenaar & Co architecten Rotterdam MONK architecten BNA Utrecht Moooi B.V. Breda Morfis Architecture/Urbanism Den Haag MTD Landschapsarchitecten ‘s-Hertogenbosch Mulderblauw architecten Zoeterwoude Must stedebouw Amsterdam M3V Advies en management Arnhem MVRDV bv Rotterdam MVSA bv Amsterdam
NAi Boekverkopers / Booksellers Rotterdam N ARCHITECTEN Maastricht Neutelings Riedijk Architecten bv Rotterdam NEXT architects Amsterdam nieuwe architecten Delft NOUT Architecten BNA Delft NXTLANDSCAPES Rotterdam O+A Amsterdam OD205 architectuur bv Delft OdV interieurarchitecten bv Assen OeverZaaijer architectuur en stedebouw Amsterdam Office for Metropolitan Architecture OMA Rotterdam OIII architecten Amsterdam One Architecture Amsterdam OPERA Amsterdam Amsterdam OPL Architecten Utrecht op ten noort blijdenstein bv architecten en adviseurs Utrecht OTH architecten Amsterdam PBV architecten Wassenaar PEP Professional Experience Programme Amsterdam Personal Architecture BNA Rotterdam PKW Architecten- en bouwadviesbureau Delft Pony Design Club Rotterdam Posad spatial strategies Den Haag Powerhouse Company Rotterdam pvanb architecten Groningen Queeste architecten Den Haag RAAAF Amsterdam Rappange & Partners architecten b.v. Amsterdam RAU Amsterdam Rietveld Architects New York New York Rijnboutt – architectuur, stedenbouw, landschap, strategie Amsterdam RoosRos Architecten Oud-Beijerland Royal Haskoning Architecten Amsterdam rphs architecten Voorburg Rudy Uytenhaak Architectenbureau B.V. Amsterdam Ruimtelab2 Architecten Rotterdam Ruud Visser Architecten Lexmond Sacon Zwolle Scala Architecten Den Haag Schunck Glaspaleis Heerlen Slangen + Koenis Architecten IJsselstein Snitker/Borst Architecten Amsterdam Soeters Van Eldonk architecten Amsterdam space&matter Amsterdam Spacescrapers Utrecht SQUIZZO Architecten BV Rotterdam Stamhuis Utrecht Steelcase Amsterdam Steenhuis Bukman Architecten Delft Stijl Architectuur BV Dordrecht STIJNVANDENBOOGAARD ARCHITECTURE Den Haag Streefkerk architects + consultants Kralendijk CN, Bonaire studio akkerhuis Parijs studio Hartzema Rotterdam Studio Marco Vermeulen Rotterdam Studioninedots Amsterdam Studioschaeffer Den Haag Superuse Studios (voorheen 2012Architecten) Rotterdam SVP Architectuur en Stedenbouw Amersfoort Syb van Breda Leiden Technische Universiteit Eindhoven Eindhoven TenBrasWestinga ARCHITECTUUR / INTERIEUR en STEDENBOUW Amersfoort TenW architecten adviseurs Den Haag Territoria Leeuwarden The Berlage Center for Advanced Studies in Architecture and Urban Design Delft Thomas Architecten ‘s-Hertogenbosch Tommy Hilfiger BV Amsterdam ToornendPartners Haarlem TOPIA b.v. stads- en landschapsinrichting Utrecht Traanberg Partners architectuur en bouwmanagement Rotterdam Treurniet Architectuur Vlaardingen TU Delft – Faculteit Bouwkunde Delft TWA architecten Burdaard UArchitects Eindhoven UBIKMH Amsterdam Uitgeverij Duizend & Een Amsterdam van aken architecten Eindhoven van der Waals / Zeinstra architekten BV Amsterdam Van Egmond Totaal Architectuur Noordwijk van Helmond Zuidam architecten Eindhoven Van Schagen architekten Rotterdam veenenbos en bosch landschapsarchitecten Arnhem Veldacademie Rotterdam VenhoevenCS architecture+urbanism Amsterdam Venster Architekten b.v. Gouda Vera Yanovshtchinsky architecten bv Den Haag Versseput Architecten Utrecht VILLANOVA architecten Rotterdam Vista Landscape and urban design Amsterdam VLUG & Partners Amsterdam VMX architects Amsterdam Vollmer & Partners stedebouw en landschap Amersfoort VVKH architecten Leiden WAM Architecten Delft WE Fashion Utrecht We Love The City Rotterdam Wessel de Jonge Architecten BNA BV Rotterdam West 8 urban design & landscape architecture b.v. Rotterdam Wiegerinck Architectuur en Stedenbouw Arnhem Wisselingh & Toorens Den Haag wUrck architectuur stedenbouw landschap Rotterdam WY. architecten Eindhoven XML Architecture Research Urbanism Amsterdam Zes X Zes Visuele Communicatie Den Haag Zwarts & Jansma Architecten b.v. Amsterdam (juich geluid)

Speciale dank aan onze partners: Bouwen met Staal, Wisselingh en Toorens, AFFR (Wies Sanders), Archiprix International, en Nai Booksellers.
de adverteerders: Artez, Bureau Europa, Eiropan, Gevel 2016, the Great Indoors, nai010, Het Nieuwe Instituut, de PEP, het Rijksvastgoedbedrijf en het Vlaams Architectuurinstituut. (applaus)

en de ArchiNed correspondenten 2015 – zonder correspondenten geen ArchiNed: JaapJan Berg, Ed van Hinte, Janny Vinken, Jelle Zijlstra, Piet Vollaard, Marius Grootveld, Paoletta Holst, Ed Taverne, Elsbeth Ronner, Fien Vandamme, George Vermij, Jasper Massink, Jeroen Mensink, Leo Oorschot, Otakar Macel, Andrea Prins, Bas Kegge, Jasper Hugtenburg, Jerryt Krombeen, Mieke Bosse, Tijs van den Boomen, Adrienne Simons, Alexander Herrebout, Angela Sondervan, Barend Mense, Beitske Boonstra, Dirk Baalman, Eric Vreedenburgh, Frederik Pöll, Gerrit Kramer, Gerwin de Vries, Hans Ibelings, Hélène Damen, Herman van Bergeijk, Jacob Voorthuis, Joep Gosen, Johanna Kint, Karin Heijne, Lindy Kuit, Luc de Vries, Maarten Overdijk, Madeleine Steigenga, Mark Minkjan, Michiel Cohen, Paul Groenendijk, Remy Kroese, Rob Dettingmeijer, Robbert De Vrieze, Ruben Sannen, Stijn Tijhuis, Thomas Wensing, Ton Verstegen, Vincent Kompier, Willemien van Duijn, Alex van de Beld, Gideon Boie, Tim Prins, Wies Sanders, Xander Vermeulen Windsant en Joy Knoblauch (nog meer applaus)

Onze goede voornemen voor 2016? Het twintig jarig bestaan van ArchiNed niet geruisloos voorbij laten gaan :-)

Tot in het nieuwe jaar. Liefs van het ArchiNed team en het ArchiNed bestuur
Anne, Billy, Dirk, Han, Marina, Marien, Peter, Sandra en Wies