Kijk & Luister

De kleine oorlog van boer Kok

Boer Kok en zijn zonen verzetten zich al jaren met man en macht tegen de stad die hun land wil annexeren en tegen de kafkaëske landbouwbureaucratie. Sinds 1995 volgen de filmmakers deze familie in hun dappere strijd met steeds onverwachte wendingen. Het land van Herman Kok ligt aan de rand van Amersfoort. Ingesloten door nieuwbouwwijken en voorbestemd om te worden opgeslokt. Het van oorsprong boerendorp Hoogland werd in de jaren tachtig door Amersfoort geannexeerd. Boeren werden uitgekocht, maar Herman Kok weet van geen wijken. Hij groeide er op en wil er, net als zijn vader, zijn laatste adem uitblazen.

De documentaire wordt gevolgd door een ‘x jaar na dato’ update en die is hier te zien.
https://www.npo.nl/npo-doc-op-2/02-08-2015/VPWON_1245193