Recensie

Timmerhuis Rotterdam van OMA: drie meningen

Olly vindt het niets, Piet vindt het mooi. Hoe oordeelt Reinier de Graaf (OMA) zelf over het vandaag officieel op te leveren Timmerhuis in Rotterdam?

Timmerhuis (Rotterdam), OMA – foto Sebastian van Damme

In VPRO’s Nooit meer slapen had Reinier de Graaf een openhartig gesprek met Pieter van der Wiel over onder andere de ontstaansgeschiedenis van het Timmerhuis, stressmomenten, het gebouw als echo van het weer, dromen en de architect als onverbeterlijke optimist. > Beluister het interview

Piet Vollaard had aan het begin van dit jaar een sneak preview en oordeelde dat het Timmerhuis “eigenzinnig en afwijkend genoeg [is] om na oplevering met gemak de strijd om het beste Rotterdamse gebouw van deze eeuw (tot nu toe) aan te gaan. En te winnen.” > Lees de ArchiNed recensie

Oliver Wainwright (Olly voor hen die hem op twitter volgen) bezocht het gebouw onlangs. De kop boven zijn recensie: A floating fortress: Rem Koolhaas’s flawed gift to his home city.
> Lees de recensie in The Guardian

Of nog beter: ga kijken en oordeel zelf.