Kijk & Luister

Todd Saunders – terug naar Fogo Islands

Achitect Todd Saunders keerde enkele jaren geleden terug naar de plek van zijn jeugd, New Foundland in het Noord-Oosten van Canada. Voor het ontwerp van hotel Fogo Island Inn liet hij zich inspireren door de sobere schoonheid van de lokale traditionele architectuur. Op dezelfde plek bouwde hij tevens vier spectaculaire studio’s voor kunstenaars. Met het project haalden Saunders en zijn zakelijk partner de internationale pers en Fogo island kreeg een nieuwe economische impuls.

De documentaire Terug naar Fogo Island laat zien hoe architect Todd Saunders en zijn zakelijk partner Zita Cobb – tevens initiatiefneemster en financier van het project – zich inzetten om Fogo Island voor de kust van Canada een nieuwe culturele en economische impuls te geven. Beiden hebben vanuit het verleden sterke banden met de plek.