Kijk & Luister

Joep van Lieshout op TV bij Canvasconnectie

Vanavond op TV: beeldend kunstenaar Joep van Lieshout bladert door het grote boek van Canvasconnectie op zoek naar zijn inspiraties.

 

Joep van Lieshout

Van Lieshout bedenkt hele werelden, maatschappelijke systemen en zelfs steden die niet persé vrolijk aanvoelen zoals SlaveCity. SlaveCity is voor Van Lieshout het model voor een alternatieve samenleving die bestaat uit plannen, tekeningen, schilderijen, maquettes en beelden. In Slave City is alles zeer rationeel geregeld. De ‘slaven’ zijn mensen die vooral hightech werk doen. Daar krijgen ze geen geld voor maar worden wel beloond met bv entertainment of prostituees. Verder is de samenleving volledig zelfvoorzienend en is alles ecologisch verantwoord.

Van Lieshout heeft lak aan vakjes, regels en establishment. Hij opereert vanuit de naam ‘Atelier van Lieshout’ in Rotterdam en probeert op die manier de mythe van de geniale kunstenaar te doorprikken.

Zondag 22 mei 2016
CANVAS 20.55 uur
Na afloop is de aflevering ook in Nederland te herbekijken via de site van Canvasconnectie