Nieuws

Genomineerd voor de Geert Bekaert-prijs voor architectuurkritiek zijn……

Gb

Geert Bekaert-prijs

Ter stimulering van de architectuurkritiek en bevordering van de dialoog.

Een spread uit het tijdschrift Metropolis (november 1985)

De Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek wordt uitgereikt aan voorbeeldstellende kritieken op het gebied van architectuur, stedenbouwkunde en landschapsarchitectuur die bijdragen aan een levendig ontwerpklimaat in de Lage Landen. In 2014 werd de prijs voor de eerste maal uitgereikt.

Teksten voor de tweede editie konden in de vroege zomer van 2016 door iedereen worden ingezonden. Uit 46 inzendingen selecteerde de jury vijf voorbeeldstellende kritieken:

De winnaar zal op donderdagavond 15 december in Worm, Rotterdam bekend worden gemaakt. Details over de avond met film, muziek en speeches volgen.

De juryleden van deze tweede editie van de Geert Bekaertprijs voor architectuurkritiek zijn: Guus Beumer (andragoog, directeur Het Nieuwe Instituut), Anne Seghers (stedenbouwkundige en vakredacteur Blauwe Kamer), Eireen Schreurs (criticus, partner bij suboffice architecten Rotterdam en docent faculteit Architectuur TU-Delft), Ed Taverne (emeritus hoogleraar architectuurgeschiedenis Rijksuniversiteit Groningen) en Bart Verschaffel (filosoof en hoogleraar architectuurtheorie aan de Universiteit Gent, Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur).