Nieuws

Refugee City – Archiprix 2016

Twana Guls afstudeerproject genaamd Refugee City biedt een nieuw duurzaam ecosysteem voor vluchtelingenkampen in Koerdistan zodat deze voor een langere periode bruikbaar zijn.

Locatie van het vluchtelingenkamp Dara Shakran en het verzamelen van bouwmaterialen in de omgeving.

Vervluchtigde kansen, slechte veiligheid en een afbrokkelende economie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben geleid tot vluchtelingenstromen. Eerst naar vluchtelingenkampen en later ook naar het Westen. De oorzaak ligt bij de zogenaamde Arabische lente en de Islamitische Staat. Door gebruik te maken van het ‘Refugee City Model’ is het mogelijk een nieuw duurzaam ecosysteem te realiseren in de landen die vluchtelingen opvangen, zoals Koerdistan.

Nieuwe stedenbouwkundige strategie: oogsten, ontmoeting en privacy.

Door gebruik te maken van lokale materialen, modder en riet, en op de situatie toegesneden stedenbouwkundige en architectonische strategieën kunnen we weer een veilige zone creëren met kansen op werk, veilige gebouwen bestand tegen de weersinvloeden en, het allerbelangrijkste, een lange termijn perspectief.

Het belangrijkste doel van de vluchtelingenstad is om het vluchtelingenprobleem bij de bron aan te pakken en de vluchtelingen de middelen en de kennis te verschaffen om hun leven weer op de rails te krijgen.

> meer afbeeldingen >download hier de thesis: Refugee City: redefinition of the refugee camps in Kurdistan