Nieuws

Leuk (klein) project: Micr-O

In de serie leuke (kleine) projecten uit de ArchiNed e-mail inbox: het paviljoen Micr-O van Superimpose.

Micr-O – foto Marc Goodwin

Wat?
Micr-O is een paviljoen waar kinderen uit Shanghai en Hangzhou kunnen leren over natuur en duurzame landbouw. De witte canvas ring vormt een contrast met de omgeving en is tevens het dak van de slaapvertrekken. De activiteiten vinden plaats buiten het paviljoen in de vallei of in de patio.

Waar?
De Micr-O is gelegen in de Tai Yang vallei ten westen van Hangzhou in China, waar dichte bamboebossen en open rijstvelden elkaar af wisselen. De drie kilometer lange vallei wordt bewoond door ongeveer honderd boerenfamilies.

foto Superimpose

Waarom?
De Sun Commune is een initiatief dat zich focust op duurzame landbouw, educatie en het promoten van activiteiten voor stadskinderen in de natuur. Het uiteindelijke doel is dat de boeren hun gewassen volledig duurzaam gaan produceren op een rendabele manier. Om dit mogelijk te maken te maken worden landbouwproducten door de Sun Commune in nabij gelegen steden verkocht en worden activiteiten in de vallei georganiseerd. Micr-O zal het ‘basiskamp’ zijn voor deze activiteiten en maakt zo onderdeel uit van deze duurzaamheidsstrategie.

Wanneer?
Micr-O is binnen een periode van zes weken ontworpen en gebouwd voor een budget van € 10.000,-

Bijzonderheden?
Om de bouwkosten te drukken is gebruik gemaakt van plaatselijke gerecyclede houten balken. Gekozen is voor een constructie bestaande uit 32 A-frames en een ‘ring beam’. Daarnaast is gekeken welke lokale bouwkennis aanwezig is. Door middel van workshops en maquettes is met de lokale bevolking gecommuniceerd over de bouw van het paviljoen.

foto Marc Goodwin

Wie zijn Superimpose?
Superimpose bestaat uit drie partners, Ben de Lange, Carolyn Leung en Ruben Bergambagt. Wij kennen elkaar van onze Master aan de Technische Universiteit Delft en zijn via diverse wegen in Beijing terecht gekomen. Ben heeft in Nederland bij Mei Architecten en in Beijing bij Spark Architecten ervaring opgedaan. Carolyn en Ruben hebben in Londen bij Foster + Partners gewerkt. Carolyn heeft daarna in Beijing bij Benoy gewerkt en Ruben bij waa, ook in Beijng. Sinds 2016 zijn wij Superimpose begonnen in Hong Kong en Shanghai inmiddels is ons bureau uitgegroeid tot tien architecten. De Micr-O in Hangzhou is ons eerste gerealiseerde project. Wij werken nu aan ongeveer vijf projecten in schaal variërend van interieur tot masterplan.

foto Marc Goodwin