Kijk & Luister

Op TV: De eeuw van Le Corbusier

Zondagavond als alternatief voor de Zomergastenfilm kun je kijken naar de documentaire ‘Le siècle de Le Corbusier’ op Canvas.

Een halve eeuw na zijn overlijden kijkt regisseuse Juliette Cazanave terug op het leven en werk van de man die als Charles Edouard Jeanneret geboren werd. ‘De architect van de eeuw’ veranderde niet alleen zijn naam, hij zorgde voor een revolutie in de architectuur van de 20e eeuw en was met zijn visie op wonen en op stadsontwikkeling zijn tijd ver vooruit. Voor deze documentaire duikt ze in de rijke archieven van de architect. De kunstenaar zelf neemt het woord in een rijkelijk geïllustreerde tocht door de voorbije eeuw.

Le Corbusier

De documentaire kwam al uit in 2015 maar sneeuwde wat onder door de twee geruchtmakende boeken die datzelfde jaar werden gepubliceerd en de nazisympathieën van Le Corbusier weer boven water haalden.

Zondag 20 augustus 23.35 uur op Canvas (alleen in België terug te kijken)