Kijk & Luister

Deze week op TV

Mooi weer voor een avondje thuis Urban TV-bingewatchen. Wat is jouw keuze?

De Noorderlingen of Children of the Hippies?

Wil je een dodelijk saaie nieuwbouwwijk in the middle of nowhere (kies NPO2), of een dodelijk enerverende hippie-gemeenschap in Kopenhagen (kies Canvas)?

Keuze 1: De Noorderlingen (Alex van Warmerdam, 1992)  Zondag 26 augustus om 23.25 uur
Deze surrealistische klassieker zet de toon voor wat betreft ellendig leven in de Nederlandse suburb. Van Warmerdam op zijn best, met sterke acteurs die in een subliem decor absurde personages verbeelden.

Keuze 2: Children of the Hippies (Nille Wesht, 2015) Zondag 26 augustus om 22.40 uur
Christiania mag dan wel de knuffelvrijstaat zijn van Kopenhagen, het bleek niet zo te werken voor de kinderen die er opgroeiden. Teveel vrijheid; het is ook nooit goed. Desalniettemin blijft het een fascinerende enclave in een aangeharkte stad.

De reuzen in Leeuwarden

Wil je een event of liever herbestemming?

Keuze 1: De reuzen in Leeuwarden.
Sommige dingen blijven beter om ze live te zien (misschien wel alle), maar deze TV-registratie van de reuzen zorgt ervoor dat je in ieder geval ièts ziet van het spektakel.
Zaterdag 25 augustus 20.20 uur op NPO2

Keuze 2: De alleraardigste serie Herbestemming met Piet Hein Eek komt aan in Noord-Nederland.
Zondag 26 augustus 19.35 uur op NPO2

Seidler House Kalang Avenue

Meer van Sjoerd Soeters of van Harry Seidler?

Keuze 1: Sjoerd Soeters wil smalle straten, gemengde stadswijken en niet hoger dan 5 lagen bouwen. Pleasant Places, Happy People, zoals hij dat noemt. Voorbij de dictatuur van de esthetiek. Luister naar Sjoerd op Radio 1 Nooit meer Slapen, maandag 27 augustus 00.00 uur

Keuze 2: Harry Seidler is niet zo van de softe aanpak, gewoon esthetisch modernisme van down under. Kijk naar zijn adembenemend werk op donderdag 30 augustus om 22.45 uur op NPO2.