Kijk & Luister

Herbestemming op TV

Zesdelige reportage over herbestemming. Piet Hein Eek gaat het land door en toont herbestemde of nog leegstaande monumentale gebouwen.

Piet Hein Eek

Piet Hein Eek startte in 2010 zijn eigen herbestemmingsproject in Strijp R in Eindhoven. Een ambitieus plan dat inmiddels naam en faam heeft verworven. Eek is vooral bekend als designer. “Ik ben van het sloophout, van het hergebruik. Niet per se van de herbestemmingen. Waarom ze mij een programma over herbestemmingen wilden laten presenteren? Omdat mensen programma’s over architectuur maar saai blijken te vinden, was het antwoord.

Ja, hé, dat is dan toch vooral omdat programma’s saai worden gemaakt, niet omdat de architectuur saai is.

Maar goed, Eek heeft een passie voor leegstaand erfgoed en is druk doende met architect Iggie Dekkers diverse verbouwprojecten te realiseren. In de documentairereeks toont hij fraaie voorbeelden van hergebruik en ook fraaie voorbeelden van potentiële locaties. De combinatie maakt de serie het bekijken waard.

Bekijk hier de afgelopen afleveringen:
Eindhoven-Maastricht
Midden-Nederland
Oost-Nederland
Noord-Brabant

Noord Nederland  is op zondag 26 augustus om 19.35 uur (na uitzending online te zien)