Nieuws

Vakantietip: experimentele formats om te ervaren

De zomer is nog lang niet voorbij en ondanks al jullie andere verplichtingen en feestjes voegt Archined daar nog een aantal doe- en bezoektips aan toe voor de komende dagen :-) Deze week verlaten we het gangbare format van gesprekken, debatten en workshops en gaan we op zoek naar alternatieve vormen om te praten over kwesties. We tippen Correctionville in Klooster Hoogcruts (Zuid-Limburg), HOOP in Groningen en Wisselgesprekken in Het Hem in Amsterdam. De tips liggen goed verspreid door Nederland dus de locatie is geen excuus om niet even te gaan kijken.

GRAS Drie gesprekken over de toekomst van Nederland en Groningen .

GRAS op Noorderzon HOOP / beeld Sanne Boekel

HOOP

GRAS en Noorderzon organiseren met HOOP drie gesprekken… zonder moderator. De gesprekken duren zo lang als dat het volgens de gesprekspartners interessant blijft en ze kunnen, zonder moderator, alle richtingen, zijpaden en nicheonderwerpen inschieten. In elk gesprek gaat een koppel dat elkaar al (een beetje) kent in gesprek over een groot onderwerp. Architectuurhistorica Marinke Steenhuis spreekt met architect Floris Alkemade over HOOP voor de stad, dorp en het landschap. Landschapsarchitecten Dirk Sijmons en Thijs de Zeeuw gaan in gesprek over HOOP voor klimaat en natuur. Als laatste gaat architect Reimar von Meding in gesprek met filosoof/schrijver Hans Schnitzler over HOOP voor samenleven in de stad.

Locatie: Pollux-tent, Noorderplantsoen, Groningen
Datum: 19, 21 en 23 augustus

Kijk hier voor meer informatie over HOOP.

Chapter 5ive - Maarten Vanden Eynde

The Great Decline / Maarten Vanden Eynde / foto Cassander Eeftinck Schattenkerk

Wisselgesprekken Chapter 5IVE

Bij de Wisselgesprekken wandelt de bezoeker door een ‘bibliotheek vol levende boeken’ waarvan de bezoeker er een kan ‘lenen’. Deze levende boeken zijn boeren, onderzoekers en klimaatactivisten die vanuit persoonlijke ervaring of diepgaande kennis over een thema één op één met jou in gesprek gaan; geen smalltalk, maar direct de diepte in.

Lees hier meer over de Wisselgesprekken, en lees hier het artikel dat Merten Nefs (ook één van de levende boeken) voor ons schreef over de tentoonstelling van Chapter 5IVE.

Correctionville programma

Correctionville #2 programma

Correctionville #2

In het klooster Hoogcruts in Zuid-Limburg wordt een tweedaags ‘festi-ville’ georganiseerd rondom een gedeelde liefde voor kaarten. Tijdens Correctionville gaan deelnemers in een open, experimentele en informele setting op zoek naar de (on)mogelijkheid van kaarten (maken) (mapping). Meer dan 25 kunstenaars, ontwerpers en onderzoekers nemen je mee in hun wereld en hoe zij kaarten in alle soorten en maten gebruiken en maken binnen hun vakgebied. Het weekend vindt op 26 en 27 augustus plaats en wordt georganiseerd door Dear Hunter en het Instituut voor Cartopologie.

Kijk hier voor meer informatie over Correctionville #2, en lees hier het artikel dat Leo Oorschot voor ons schreef over het werk van Dear Hunter.

Enkele gerelateerde artikelen