1·Lectures met Jan Gehl

Lezing / Debat

Rond 1960 werden de paradigma’s voor stadsplanning radicaal veranderd. Het modernisme werd dominant en de invasie van auto’s kwam op gang. De zorg voor de mensen die gebruik maakten van steden – die eeuwenlang door traditie en ervaring werden verzorgd – bleef daarbij volledig achter. Cities for People werd een over het hoofd geziene en vergeten dimensie.

Dat is het verhaal van Jan Gehl, oprichter van Gehl Architecten, in zijn boek “Steden voor Mensen” (Vanden Broele, Brugge 2016) dat uiteenzet waarom de zorg voor mensen cruciaal is voor de kwaliteit van steden in de 21ste eeuw.

De Academie van Bouwkunst organiseert in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam de 1·Lectures. Deze reeks architectuurlezingen biedt een podium aan sprekers uit binnen- en buitenland om te vertellen over uiteenlopende onderwerpen uit de internationale wereld van de architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur.

Datum: donderdag 14 maart 2019
Tijd: 20.00 aanvang lezing / 19.30 inloop
AFWIJKENDE LOCATIE: OBA Oosterdok, Oosterdokskade 143, 1011 DL, Amsterdam
Tickets: Studenten van de Academie van Bouwkunst Amsterdam hebben vrij toegang op vertoon van collegekaart. Het is wel noodzakelijk om te reserveren via avb-webredactie@ahk.nl. Geen student, maar wel interesse? Losse tickets (€ 12,50 zijn verkrijgbaar via de online webshop van Architectuurcentrum Amsterdam.
Voertaal: Engels.

Meer informatie