Excursie

Nieuwe fietstocht: Piet Kramer

Nieuwe fietstocht langs sculpturale werken van Piet Kramer
Op maandag 5 juni 2017 organiseert het Museum Het Schip voor het eerst een fietstocht langs de belangrijkste ontwerpen van Piet Kramer in Amsterdam Zuid.
Piet Kramer was één van de belangrijkste architecten van De Amsterdamse School, de kunst- en cultuurstroming uit het begin van de vorige eeuw. Piet Kramer stond bekend als een vitale en eigenzinnige kunstenaar met een ongeremde scheppingsdrang. Van zijn creativiteit getuigen onder andere de honderden bruggen die het Amsterdamse stadsbeeld kleuren met hun verrassende architectuur en grillige smeedwerk. Vaak werkte hij samen met Hildo Krop, de stadsbeeldhouwer. Bijzonder is hoe Kramer en Krop de ruimte kregen om – in opdracht van de gemeente – deze ‘publieke werken’ met hun zeer persoonlijke kunstuitingen te verrijken. Want rijk zijn ze, deze bruggen”: rijk aan virtuoos smeed- en metselwerk en rijk aan beelden, vol lyriek en symboliek.
De fietstocht ‘Piet Kramer’ maakt de bruggen en gebouwen in Amsterdam Zuid, die u al zo vaak gezien heeft, tot een waar kunstwerk.

De fietstocht begint op maandag 5 juni om 12.30 uur en duurt tot 15.00 uur. Vertrek- en eindpunt is op Bezoekerscentrum De Dageraad. De kosten voor deelname, inclusief koffie/thee in de : € 15 p.p. Bezoekerscentrum De Dageraad, Burgemeester Tellegenstraat 128, 1073 KG Amsterdam.

De tocht wordt in 2017 nog twee keer gehouden op zondag 27 augustus en zondag 29 oktober 2017.

Meer info - more information