Film

ArchiNed Unplugged 01 met Wim Wenders, Sebastião Salgado en Dirk Sijmons

Zoals je na het lezen van David Eggers’ The Circle nooit meer onbevangen iets kan liken of posten op Facebook, je na het beluisteren van Beethovens ‘Ode an die Freude’ blijft geloven in de goedheid van mensen, en je na het zien van Nikolaus Geyrhalters ‘Our Daily Bread’ weet dat alle moestuintjes ter wereld het voedselprobleem echt niet gaan oplossen, zo zal ArchiNed Unplugged je wereldbeeld misschien niet doen kantelen, maar wel een beetje opschudden.

‘Salt of the Earth’ van Wim Wenders en Juliano Ribeiro Salgado (2014) is de eerste film in de ArchiNed Unplugged-reeks en de keuzefilm van landschapsarchitect Dirk Sijmons die de film ook zal inleiden. Het is een biopic over de Braziliaanse fotograaf Sebastião Salgado. Salgado is opgeleid en werkzaam als econoom. Op een dag koopt zijn vrouw, die architect is, een fotocamera voor haar werk; het leven van Salgado en zijn gezin zal nooit meer hetzelfde zijn. De indrukwekkende foto’s die Salgado maakte, zijn inmiddels onderdeel geworden van het collectieve geheugen. Indringend in zwart-wit tonen ze waartoe mensen in staat zijn.
‘Salt of the Earth’ is adembenemend mooi gefilmd door Wim Wenders en Salgado’s zoon Juliano. Het verhaal is bijna ongeloofwaardig, maar hé het is een documentaire, dus waar gebeurd. ‘Salt of the Earth’ zal je wereldbeeld meer dan een beetje doen opschudden.
Trailer Salt of the Earth

taal film: Frans / Portugees, Engels ondertiteld
kosten: € 15,- (incl. 1 consumptie)
koop HIER je kaartje

Meer info - more information