Lezing / Debat

Schrijvende Ontwerpers pakken het Podium

Het designplatform Rotterdam wil aandacht vragen voor de schrijvende ontwerper.
Daarom organiseren we in het Nieuwe Instituut op 7 december het programma: Schrijvende ontwerpers pakken het podium.
Het avondvullende programma (19.15 – 22.00) wordt ingeleid door Joeri Pruys, zoon van de nestor van de schrijvende ontwerpers: Simon Mari Pruys. De tekst die Joeri voordraagt is afkomstig uit de publicatie ‘Dingen vormen mensen. De tekst handelt over goede smaak.
Daarna zullen 6 schrijvende ontwerpers gedurende een tekst voordragen over het thema van de avond: Wat is goede smaak? Na 8 minuten gaat er een bel en na drie sprekers is een pauze. Op het podium zit een driekoppig panel van ingewijden die (als enigen) de teksten vooraf gelezen hebben en kunnen reageren op de voordrachten. Daarnaast mag het publiek reageren, Lucas Verweij (Dpfr) modereert de avond.

Sfeer:
De avond heeft een feestelijk karakter: Er is een DJ, die tussen de optredens door een beat laat horen.
Op het podium staat alleen een microfoon op een standaard. Er is nadrukkelijk geen Beamer en geen katheder. Voor wie een beeld wil laten zien (niet meer dan één), drukken wij dat van te voren af op A1.
De aandacht ligt dus op de kwaliteit van de tekst en de kwaliteit van de voordracht. Het is een offline sfeer en een offline format. Het is een poging om teksten over ontwerpen onder de aandacht te brengen via een off-line medium: het podium. Aan het eind

Meer info - more information