Boekpresentatie

Tussen Ontwerp & Onderzoek

Op 7 december spreekt Sven Stremke zijn intreerede uit als lector landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst. Aan het einde van het programma zal Jan Herman Meijer, directeur van de DSL, Stremke de publicatie ‘Landschapsarchitectuur: Tussen ontwerp en onderzoek’ aanbieden.

Over de publicatie:
Ontwerpend onderzoek is een actueel thema binnen Nederlandse landschapsarchitectuur. De Dutch School of Landscape Architecture zet zich in om de uitwisseling op het thema binnen de opleidingsinstituten en beroepspraktijk te vergroten met als doel het onderzoeksdomein en de fundamenten van het vakgebied te verstevigen.

In deze publicatie reflecteren onderwijsinstellingen, bureaus en opdrachtgevers vanuit hun eigen perspectief op vragen als ‘wat is ontwerpend onderzoek precies?’ ‘Hoe wordt er in de dagelijks praktijk mee omgegaan?’ ‘En kan ontwerpen worden ingezet voor kennisverwerving, en hoe dan?’

Redactie en samenstelling: Steffen Nijhuis en Danielle Niederer.
Met bijdragen van: Joeri de Bekker, Steven Delva & Marieke Berkers, Noël van Dooren, Mark Eker, Harma Horlings, Joks Janssen, Inge Kersten & Hank van Tilborg, Sanda Lenzholzer, Madeleine Maaskant, Jan Herman Meijer & Danielle Niederer, Steffen Nijhuis, Jorrit Noordhuizen & Wieteke Nijkrake, Adrian Noortman, Jeroen de Vries & Johan Vlug, Egbert Stolk en Abe Veenstra.

Meer info - more information