Tentoonstelling

Drawing ambience. Alvin Boyarsky

“Drawing Ambience. Alvin Boyarsky and the Architectural Association” toont architectuurtekeningen uit de privécollectie van de opmerkelijke pedagoog Alvin Boyarsky, met werk van onder andere Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Daniel Libeskind en Bernard Tschumi.

Als architect, docent en criticus, kwam Alvin Boyarsky (1928-1990) op voor nieuwe modellen in het onderwijs en de ontwerppraktijk, die zich steeds verhielden tot wereldwijde culturele veranderingen. Hij stond aan het hoofd van de Architectural Association (AA), een school en platform waar jonge architecten actuele uitdagingen verkennen en een eigen beeldende en ruimtelijke taal definiëren.

De diversiteit van Boyarsky’s collectie, die tekeningen bevat van onder andere Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Daniel Libeskind en Bernard Tschumi, weerspiegelt de visionaire geest van zowel gebouwde als niet-gebouwde projecten. De Boyarsky-collectie omvat ontwerpen en theoretische exploraties die, hoewel conceptueel verschillend, allen het resultaat zijn van experiment door middel van tekenen.

Meer info - more information