Lezing / Debat

Hoe ziet Alkmaar er in 2040 uit?

Dinsdag 12 december geeft Ricsi van Beek, als stedenbouwkundige verbonden aan gemeente Alkmaar, een lezing over hoe Alkmaar er in de toekomst uitziet.
De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar en vindt plaats in de Pleinzaal van TAQA Theater de Vest aan het Canadaplein.

Hoe ziet Alkmaar er in de toekomst uit? En wat vindt u daarvan?
Daarover gaat het in de Omgevingsvisie.

Gemeente Alkmaar heeft onlangs de Omgevingsvisie Alkmaar 2040 vastgesteld. In de visie wordt globaal de toekomstige ontwikkelingsrichting van de gemeente geschetst. De Omgevingsvisie is vooral bedoeld als discussiedocument voor het gemeentebestuur, inwoners, initiatiefnemers, ontwikkelaars, en andere overheden. Bovendien vormt de Omgevingsvisie de basis voor de nieuwe Omgevingsplannen die vanaf 2021 in de plaats komen van de huidige Bestemmingsplannen.

De belangrijkste ontwikkellocatie is de Alkmaarse Kanaalzone: langs de oevers van het Noordhollandsch Kanaal verrijst straks het Alkmaar van morgen: een slim, groen stadsdeel waar wordt gewoond, gewerkt en gerecreƫerd.

Ricsi van Beek (Amsterdam, 1978) is sociaal geograaf en stedenbouwkundige. Momenteel is hij als stedenbouwkundige verbonden aan de gemeente Alkmaar. Hiervoor werkte hij voor verschillende andere gemeenten. Hij is lid van de Adviesraad van Ymere Zuid-Kennemerland en van de denktank Strategische Verstedelijking van de gemeente Haarlem.

Meer info - more information