Lezing / Debat

“Wat betekenen big data voor de stad”

Dinsdag 16 januari geeft Frans Feldberg een lezing over de betekenis van big data voor de ontwikkeling van een stad.

Wat is de betekenis van big data, kan big data bijdragen aan het beheer en de ontwikkeling van de stad? In zijn presentatie gaat Frans Feldberg in op het ‘Waarom, Wat, en Hoe’ van big data en data-gedreven business model innovation. Hoe is de wereld, als het om data gaat, de laatste jaren veranderd? Waarom is big data analytics een belangrijke digitale innovatie die hoog op menig managementagenda staat en waarom investeren organisaties aanzienlijk in big data en data science? Hoe kunnen organisaties waarde met data creëren door zowel het verbeteren van het bestaande businessmodel als door nieuwe data-gedreven businessmodellen te ontwikkelen.
Aan de hand van voorbeelden wordt uitgelegd dat big data een disruptive innovation vormt die grote consequenties voor veel organisaties kan hebben.

Frans Feldberg is hoogleraar Data-Driven Business Innovation aan de School of Business and Economics van de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is medeoprichter en directeur van ‘the Amsterdam Center for Business Analyitcs’ (www.acba.nl), een multidisciplinair onderzoeksinstituut op het gebied van big data, business analytics en data science. Feldberg is tevens mede-oprichter van Data Science Alkmaar, het regionale kennis- en innovatiecentrum, waarin de gemeente Alkmaar, Vrije Universiteit (ACBA) en het lokale bedrijfsleven samenwerken.

Meer info - more information