Tentoonstelling

Abe Bonnema Experience 2018

Bij de Abe Bonnema Experience 2018 – Legacy of an architect ligt de Culturele Hoofdstad van Europa aan je voeten en kijk je uit over een groot deel van Friesland. Ook kun je er een tentoonstelling bekijken over het werk van Abe Bonnema, de Friese architect die zoveel heeft betekend voor het aanzien van Leeuwarden.
De ir. Abe Bonnema Stichting stelt in samenwerking met Achmea elke zaterdag in 2018 de Panoramazaal bovenin de door Abe Bonnema ontworpen Achmeatoren open voor bezoekers. Het uitzicht vanaf meer dan honderd meter hoogte is een attractie op zich.
Abe Bonnema (1926-2001), Frieslands beroemdste architect van de twintigste eeuw, is vooral bekend als ontwerper van het kantoor van Nationale Nederlanden in Rotterdam. ABE2018 – Legacy of an architect maakt duidelijk dat zijn betekenis voor Leeuwarden nauwelijks kan worden overschat. Naar Bonnema’s ontwerp zijn in de Friese hoofdstad talloze gebouwen voor zorg, onderwijs, bedrijfspanden en kantoren gebouwd, en vele duizenden woningen – tot complete wijken aan toe. ABE2018 is een unieke combinatie van uitzicht, ruimtebeleving, expositie en interactie. Met dit bijzondere evenement zetten de initiatiefnemers architectuur op de agenda van de Culturele Hoofdstad 2018.

Meer info - more information