Lezing / Debat

Debatavond: “Het spoor in Hilversum”

De Stichting Hilversumse Architectuurprijs organiseert op donderdag 8 maart in de Burgerzaal van het Raadhuis van Hilversum een debatavond ‘Het spoor in Hilversum: tussen Bereikbaarheid en Barrière’. De ontvangst is vanaf 19.00 uur en het debat begint om 19:30 uur.
De Gooilijn, hoofdader tussen Amsterdam, Almere, Hilversum, Amersfoort en Utrecht is een van de drukste spoorlijnen in ons land. De spoorbomen in Hilversum en in Bussum zijn nu al tussen de 50 en 90 procent van de tijd dicht. De gemeente Hilversum ontwikkelt een visie over de spoorzone en er zijn veel particulieren die plannen maken voor het gebied. Het spoor, onmisbaar voor de bereikbaarheid, is sinds jaar en dag een barrière tussen oost en west en een probleem voor woon-, werk- en leefklimaat. Door de toename van auto-, trein- en ander verkeer zijn de grenzen van het aanvaardbare bereikt. De discussies over de kleine spoorbomen in Hilversum en de andere 10 gelijkvloerse overgangen in Hilversum, Bussum en Naarden zijn voorbeelden hiervan.
Daarom organiseert de Stichting Hilversumse Architectuurprijs een avond over de stedenbouwkundige en architectonische kansen en mogelijkheden van de spoorzone met de blik op de toekomst.

Meer info - more information