Symposium

Energietransitie: Bewoners aan zet!

Een symposium over de kracht van lokale belangengroepen bij duurzame energietransities in de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Zutphen, Lochem, Voorst, Brummen en Epe met internationale voorbeelden uit Duitsland en Denemarken.
Bent u benieuwd naar het opzienbarend succesverhaal achter de geslaagde energietransities in Samsø, Saerbeck en Freiburg? En hoe het denken over een vernieuwend economisch model zich heeft kunnen ontwikkelen tot een aantal duurzame bewonersinitiatieven in de Cleantech Regio?

  • 11.15 – 11.45 uur: Søren Hermansen, initiatiefnemer, bewoner, ondernemer, uitgeroepen tot één van de Heroes of Environment door Time Magazine, winnaar van de Göteborg Award – de Nobelprijs op het gebied van duurzame ontwikkeling en huidig directeur van Samsø Energiakademi in Denemarken komt vertellen hoe hij met steun van de Deense overheid zijn medebewoners heeft weten te stimuleren energieonafhankelijk te worden.
  • 11.45 – 12.15 uur: Guido Walraven, hoofd van de klimaatneutrale gemeenschap Saerbeck laat ons zien hoe de leegstand van een munitiedepot in Saerbeck lokale investeerders, politieke partijen en bewoners bij elkaar bracht.
  • 12.15 – 12.45 uur: Hans-Jörg Schwander, directeur van de Innovation Academy in Freiburg zet uiteen welke duurzame energie projecten bewoners in Freiburg hebben geïnitieerd en wat de drijvende kracht hierachter was.
  • 12.45 – 13.00 uur : Q en A onder leiding van Talitha Muusse
Meer info - more information