Varia

BLAStprijs

Op dinsdag 10 april reikt burgemeester Depla de BLAStprijs (voorheen Welstandsprijs) uit voor respectievelijk het beste bedrijfspand en de beste winkelpui in Breda. De nominaties zijn inmiddels bekend.

De BLAStprijs is een initiatief van het Bredase architectuurplatform BLASt, ondersteund door de gemeente Breda en de BNA Kring West-Brabant. Doel van de prijs is om de ontwikkeling van de ruimtelijke kwaliteit in Breda te stimuleren. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt in twee categorieën. Dit jaar zijn dat de categorie bedrijfsgebouw en de categorie winkelpui.

Bedrijventerreinen vormen de entrees van de stad. Kwalitatief hoogwaardige vormgeving van deze ‘stadspoorten’ draagt bij aan een positief imago van de stad. In de categorie bedrijfspand zijn genomineerd:

  • Bond Park naar een ontwerp van EA Architects, uitgewerkt door B&B Architecten
  • Cook & Boon door dedato ontwerpers en architecten
  • Krinkels naar een ontwerp van Paul de Ruiter Architects in samenwerking met Buro Lubbers

In 2017 is het historisch centrum van Breda uitgeroepen tot beste binnenstad van Nederland. Een goede winkelpui reageert niet alleen op de historische context maar draagt ook bij aan de groeiende vraag naar beleving. In de categorie winkelpui zijn genomineerd:

  • Costes door Rijnbout
  • Van Bommel door Van Rietschoten Design
Meer info - more information