Boekpresentatie

// Blokken // Viktor Hachmang

De nachtmerrieachtige droombeelden uit Blokken zijn in deze graphic novel voor het eerst verbeeld door illustrator Viktor Hachmang.

In samenwerking met Nijgh & Van Ditmar presenteren wij de beeldroman Blokken, geïllustreerd door Viktor Hachmang naar de gelijknamige novelle uit 1931 van F. Bordewijk. De boekpresentatie zal gepaard gaan met een expositie van originele tekeningen en schetsen en een lezingenprogramma i.s.m. het Bordewijk Genootschap. Na afloop is er de mogelijkheid uw exemplaar van Blokken te laten signeren.

In Blokken, verschenen in 1931, leidt F. Bordewijk ons rond door een rechtlijnige, op efficiëntie ingerichte stadstaat en omschrijft in zijn kenmerkende ‘gewapend beton’-stijl zijn trage maar onvermijdelijke ondergang. Hoofdpersoon in dit verhaal is de hoekige stad met zijn strenge architectuur; de inwoners van deze ‘samenleving der onpersoonlijkheid’ zijn simpele figuranten in een tragedie van enorme proporties.

Programma:
Welkomswoord met korte introductie van Viktor Hachmang bij de tentoonstelling in de boekwinkel in de foyer.
Lezing over het boek Blokken van F. Bordewijk op de zesde verdieping.

Kijk voor meer informatie over het boek op onze website: https://www.naibooksellers.nl/blokken-de-mislukking-van-een-heilstaat-een-beeldroman-door-viktor-hachmang.html

Dit event is onderdeel van het Thursday Night Live! programma van het Nieuwe Instituut.
This event is in Dutch.

Meer info - more information