Excursie

Circulair paviljoen The Green House

The Green House, het nieuwe paviljoen in hartje Utrecht is gas- en stekkerloos en 100% circulair. Vanaf 10 april 2018 biedt het gebouw voor 15 jaar ruimte aan cateraar Albron. Restaurant en keuken werken op zelf opgewekte elektriciteit (120 zonnepanelen op het dak). De gevels hebben triple glas en de benodigde warmte en koude wordt onttrokken aan de buren: Rijkskantoor De Knoop.

Na max. 15 jaar moet het gebouw tot op de oorspronkelijke bouwdelen uit elkaar kunnen, voor herbouw óf hergebruik van de componenten in nieuwe projecten. Dat kan dankzij de integrale inzet van herbruikbare materialen/producten voor installaties, vloeren, gevels, dak, fundering én de hoofddraagconstructie. Een modulair staalskelet van gangbare kolommen, liggers en verbanden met droge boutverbindingen. De circulaire componenten zijn ook aanpasbaar aan veranderingen in het gebruik óf de komst van nieuwe functies/gebruikers.

R Creators, het samenwerkingsverband van Strukton, Ballast Nedam en Facilicom heeft samen met architectenbureau cepezed en de projectmanager van cepezed projects met The Green House een inspirerend praktijkvoorbeeld van circulair ontwerpen en bouwen ‘neergezet’.

14:00 Ontvangst
14:30 Welkom – Gyuszi Florian (Booosting & ABT)
14:40 Circulair ontwikkelen – Rogier Joosten (R Creators)
15:00 Circulaire architectuur – Jaap Bosch (cepezed)
15:20 Circulair construeren – Rob Doomen (Pieters Bouwtechniek Delft)
15:40 Rondleiding
17:00 Discussie en borrel tot 18:00

WELKOM!

Meer info - more information