Festival

Inspiratiemarkt Duurzaam verbouwen

Hoe duurzaam is jouw woning? Om jou als eigenaar te inspireren tot het duurzaam (ver)bouwen van je woning, organiseren het Architectuurcentrum Nijmegen, Rabobank Rijk van Nijmegen, gemeente Nijmegen en RvN@, de Inspiratiemarkt duurzaam (ver)bouwen. Op zaterdag 2 juni ben je van 11.00-15.00uur welkom in ‘De Oude School’ voor een kijkje op de markt of deelname aan de inspirerende workshops en presentaties van ervaringsdeskundigen.

Het marktplein
Hier kom je alles te weten over duurzame bouwmaterialen, energie, materiaalgebruik, financieringsmogelijkheden, subsidiemogelijkheden en advies over het duurzaam en ecologisch (ver)bouwen van je huis. Daarnaast is het mogelijk om een duurzaam hapje te eten en schenkt brouwerij ‘Karakter’ lokaal gebrouwen bier. Voor kinderen is er bovendien een creatieve bouwplaats.

Inspirerende workshops en presentaties
Tijdens de inspiratiemarkt nemen diverse sprekers je mee in het proces van het duurzaam (ver)bouwen van je woning. Te gast zijn onder andere:
• Green Home: een platform voor het verduurzamen van je woning.
• Tim van den Maden en Tessa Brummelkamp van het blog ‘van G naar A’.
• Loket Duurzaam Wonen Plus: het regionale loket van de Gemeente Nijmegen
• Architectenbureau Eco-Architecten
• Duurzame (ver)bouwer ECO+BOUW / Ecobouw Nederland

Kijk voor meer informatie op www.architectuurcentrumnijmegen.nl/green-capital of meld je aan via het Facebook-evenement om op de hoogte te blijven van het programma: https://facebook.com/events/1996022139

Meer info - more information