Excursie

Pasklaar: Edison Energiekwartier

Het Energiekwartier (voormalig Gemeentelijk Industrieterrein) staat bekend om haar industriële karakter, wat ook te zien is in de gerealiseerde nieuwe woningbouwblokken. Deze maand kun je het woningbouwproject Edison van Klunder architecten in het Energiekwartier bekijken.

Het vele glas, de betonnen plinten, de gemêleerde lichte steen en grote buitenruimten van Edison bevestigen de industriële look en creëren een uniek woonklimaat. Dit laat zich vooral lezen in de gevels direct aan straat die rijkelijk voorzien zijn van grote raampartijen en Delftse stoepen om naadloos aan te sluiten op de met bankjes en groen aangeklede straten.

De buurt heeft een uniek karakter van grote woongebouwen die verrassend kleinschalige elementen heeft als straatstudio’s, ruime entrees, diverse buitenruimten, puien tot op de vloer en auto-arme-straten. Met Edison is een woningbouwproject gerealiseerd dat door zijn grote diversiteit aan woningtypen de mogelijkheid creëert om binnen de buurt door te verhuizen. De sociale band met de buurt en daarmee zorg voor de eigen omgeving is een belangrijkste duurzame factor.

Meer info - more information